توکن NFT یا Non-Fungible Token نوعی فناوری جدید با عنوان توکنهای غیرقابل معاوضه است. این نوآوری جدید که به حوزه ارزهای دیجیتال مربوط است طول عمر کوتاهی دارد. توکنNFT که کوتاه شده عبارت Non-Fungible Token است با نامهایی همچون توکن غیرقابل تعویض، توکن غیرقابل معاوضه و توکن غیرمثلی نیز شناخته و ترجمه میشود. اما به طور کلی شاید برای شما سوال باشد که NFT چیست و دارای چه کاربردهایی است؟ لذا در این مقاله قصد داریم به معرفی این بخش مهم در حوزه رمز ارزها بپردازیم.
توکن NFT چیست؟
همانطور که گفته شد NFT مختصر شده عبارت Non-Fungible Token است. این عبارت تحت عناوینی همچون توکن غیرقابل تعویض، توکن غیرمثلی و همچنین توکن غیرقابل معاوضه ترجمه میشود. این توکن با هیچ چیز دیگری معاوضه نمیشود و در واقع نوعی گواهی مالکیت دیجیتالی غیرتکراری است. NFT قراردادی هوشمند محسوب میشود که با استفاده از بیتهای اپن سورس قابل تنظیم است. این توکن غیرقابل تعویض برای ایمنسازی نیز به صورت دیجیتالی از بیتهای سورس استفاده میکند.
پس از اینکه قرار داد توکن ان اف تی نوشته میشود. آن را ذخیره کرده و یا در قالب یک رمز به صورت دائمی در بلاک چینی همچون اتریوم منتشر میکنند. در اصل توکنهای غیرقابل تعویض NFT را میتوان روی بلاکچین اتریوم ساخت و جابجا کرد. اطلاعات سازنده و صاحب توکن NFT در بلاک چین ثبت میشود. افراد متصل به بلاک چین نیز بدون اینکه بتوانند تغییری در اطلاعات ثبت شده ایجاد کنند به آن دسترسی دارند.
اشکال مختلفی برای NFTها وجود دارد که از محبوبترینهای آن میتوان بهgif ،Jpegs ،فیلم و حتی تویئتها اشاره کرد. اما اگر سازنده و طراح هر دارایی دیجیتالی بخواهد، میتواند دارایی خود را به NFT تبدیل کند. یکی از مهمترین کاربردهای NFT نیز استفاده در صنعت بازی یا همان (Game) است. باید بدانید که توکن NFT از طریق سیستمی مانند سیستم سازنده ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین ساخته شده است. اما بین ارزهای دیجیتال و NFT تفاوتهایی وجود دارد که در ادامه مقاله حتما به آنها شاره میشود.
تاریخچه توکن NFT و چگونگی پدید آمدن آن
برای اولین بار درسال ۲۰۱۷ فعالیت اکوسیستم NFT کار خودرا با پروژههایی مثل کریپتوپانکها (CryptoPunks) و کریپتوکیتیها (CryptoKitties) آغاز کرد. اما با مرور زمان این فعالیت گسترش یافت و امروزه در صنایع و کارهای متفاوتی استفاده میشود و کاربرد دارد. کریپتوپانکها در همان ابتدای شروع به کار NFT بر بستر اتریوم ایجاد شدند. این کریپتوپانکها در واقع مجموعهای از شخصیتهای پیکسلی بودند که شامل حدود ۱۰هزار مورد خاص و منحصر به فرد بودند.
این پیکسلها در ابتدا به صورت رایگان ارائه میشدند. اما با مرور زمان و افزایش علاقه کاربران به آنها، نقشی متفاوت در پروژه به دست آوردند. این افزایش علاقه و توجه مردم به NFT باعث شد این پروژه ثبات بیشتری پیدا کند. و راه خود را با قدرت ادامه دهد. این افزایش محبوبیت و رواج در کریپتوپانکها باعث شد امروزه برخی از آنها با قیمتی حدود ۶۰ اتر معامله شوند.
یکی دیگر از پروژههای بسیار مهم و اولیه NFT کریپتوکیتیز اتریوم بود که به کاربران این امکان را میداد. تا بتوانند گربههای دیجیتال خاص و زیبای خود را بسازند و معامله کنند. هر کدام از این گربهها در اصل یک NFT هستند که هریک ویژگیهای منحصر به فرد خودشان را دارند. حجم معاملات این پروژه بسیار افزایش یافت و توانست طی مدت کوتاهی در شبکه اتریوم میلیونها دلار تبادل کند. در نتیجه مشخص شد بازارهای جانبی مرتبط با NFT از دوام و اعتبار بالایی برخوردار است. بااین تفاسیر قیمت برخی از این گربهها در بازار این سایت تا ارزشی برابر با ۱۰۰اتر نیز قیمت گذاری شد. در نهایت با ورود توسعهدهندهها، کارآفرینان و کلکسیونرها به این حوزه، پروژه ای اف تی گسترش بسیاری یافت.
نحوه عملکرد و سازوکار NFT ها
طبق آنچه گفته شد NFT در اصل نوعی رمز ارز است که بر بستر شبکه بلاکچین اتریوم کار میکند. البته باید بدانید که NFT بر بستر شبکه اتریوم توکنی کار میکند که با استاندارد ERC-721 ایجاد شده است. تفاوت این استاندارد در شبکه اتریوم با سایر استانداردها این است که برای توکن غیرقابل تعویض ارائه شده است. لذا استاندارد ERC-721 باعث شده که توکن NFT خاص و منحصر به فرد باشد. هر کس میتواند یک توکن غیرقابل معاوضه مخصوص را براساس استاندارد ERC-721 برای خود ایجاد کند.
چگونگی ساخت و ایجاد یک NFT
برای ساخت توکن NFT روشهای زیادی در اکوسیستم اتریوم موجود است که هر یک مزایا و معایبی دارند. چند نمونه از آنها پلتفرمهایی همچون OpenSea, Rarible, InfiNFT, Mintbase و Cargo هستند. این موارد امکان ایجاد NFT، به صورت آسان و بدون احتیاج به مجوز و در نظر گرفتن نوع دارایی را برای کاربران ایجاد میکنند. قبل از آغاز ساخت توکن باید یک فایل به منظور توکن کردن حاضر کنید. بعد از آمادهسازی فایل و انتخاب پلتفرم، باید به کیف پول اتریوم خود متصل شوید. سپس اقدام به آپلود فایل خود در پلتفرم موردنظرتان کنید. با انجام این مراحل NFT شما تولید میشود و میتوانید آن را در بازار معامله کنید.
هرکس در مراحل تولید توکن NFT میتواند نوع استقلال NFT، درصد حق امتیاز دارایی، محتوای قابل دسترس و… را برای توکن غیرقابل معاوضه خود مشخص کند. با مشخص کردن این موارد و پرداخت هزینههای تراکنش تایید و صدور NFT. از طریق مقداری اتر میتوانید فرآیند ساخت این توکن را آغاز کنید. البته از سال ۲۰۲۱ کارمزد گس اتریوم افزایش یافت در نتیجه هزینه ساخت NFT برای کاربران بسیار زیاد شد.
برای حل این مشکل ۳ راه حل پیشنهاد شد که کاربران میتوانستند از این طریق هزینهها را کاهش دهند. راه اول این بود که کاربران منتظر بمانند تا کارمزد گس کاهش یابد. راه دوم این بود منتظر بمانند که راهکارهای مقیاسپذیری لایه ۲ گسترش یابد. راه حل سوم نیز این بود که با افزایش قیمت NFTهزینههای کارمزد گس جبران شود. با این راهها کاربران میتوانستند به ایجاد توکنهای NFT خود ادامه دهند.
انواع مختلف توکن
انواع توکنها ویژگیها و کاربردهای خاصی دارند که برای موارد مختلف و به روشهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند.
توکنها به چهار شکل مختلف وجود دارند که به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
توکن کاربردی (Utility Token)
شخصی که صاحب توکن کاربردی است نسبت به میزان توکنهای خود قادر است از خدمات و مزایای شرکت استفاده نماید. پیروی از قوانین در توکن کاربردی متفاوت است.
این توکنها میتوانند از اجرای قوانین مخصوص توکنهای بهادار پیروی نکنند. از این توکن میتوان برای پیش فروش انواع محصولات مانند بازیهای ویدیویی استفاده کرد. این راه برای جذب سرمایه بسیار مناسب است.
توکن پرداخت (Payment Token)
تنها کارکرد این توکن برای پرداخت هزینه خدمات یا محصولات است. نوسان در بازار این نوع توکن نزدیک به صفر بوده و بیشتر مواقع ارزش یکسانی دارند.
توکن بهادار (Security Token)
توکن بهادار مانند سهام است و زیر نظر سازمانهای دولتی فعال است و باید از قوانین مقرر شده پیروی تمام و کمال داشته باشد.
ارزش این توکن از داراییهای به غیر از خود آن بدست میآید. حاشیه امن توکن بهادار بالا بوده و در صورت شکست یک شرکت در عملی کردن وعدههایش، قابلیت پیگیری به صورت کامل وجود دارد.
توکن سهامی (Equity Token)
کل توکنهایی که میزان سهام شرکتی که از همان توکن ارائه میدهد را به نمایش میگذارند، توکن سهامی تلقی میشوند. این توکن از نظر شباهت بسیار نزدیک به توکن بهادار میباشد.
تفاوت عمدهای که بین این دو توکن به چشم میخورد، میتوان به پیروی نکردن توکن سهامی از قوانین خاص اشاره کرد. مشکل اصلی این توکن عدم اطمینان عموم مردم به آن است.
توکن NFT چه تفاوتی با ارزهای دیجیتال دارد؟
توکن NFT نیز مانند رمز ارزها نوعی دارایی دیجیتال به شمار میرود. اما همانطور که گفته شد تفاوتهایی با یکدیگر دارند که این تفاوتها عبارت اند از:
- غیر قابل تقسیم است
همانطور که گفته شد توکنهای NFT غیرقابل تعویض و غیرقابل تقسیم هستند. اما ارزهای دیجیتال تقسیم پذیر هستند. این به این معنا است که شما نمیتوانید قسمتی از یک توکن ان اف تی را خریداری کنید بلکه باید تمام آن را بخرید. اما برای ارزهای دیجیتال این شرایط متفاوت است و امکان خرید بخشی از ارز دیجیتال موردنظر برای شما وجود دارد. به طوری که هرکس میتواند به اندازه بودجه خود نیم، یک سوم و حتی بخش کوچکتری. از یک ارز دیجیتال همچون اتریم و بیت کوین را خریداری کند.
- بینظیر و منحصر به فرد است
به این معنی که هرکس ممکن است تصمیم بگیرد اثر هنری یا محصول خاص خودرا به توکن NFT تبدیل کند. در این صورت آن اثر با ویژگیهای منحصر به فردی که دارد همچون NFT خاص و منحصر به فرد میشود.
- غیر قابل تعویض است.
ارزهای دیجیتال چون ارزش مشخصی دارند با یکدیگر قابل تعویض هستند. مثلا میتوان گفت ارزش x عدد بیت کوین برابر است با ارزش y عدد اتریوم و شما میتوانید. این رمزارزها را با یکدیگر معاوضه و معامله کنید. اما NFTها غیر قابل تعویض هستند یعنی هر توکن ان اف تی توسط یک شخص خاص و با یک ویژگی منحصر به فرد ایجاد میشود. و ممکن است دیگر هیچ نمونهای از آن وجود نداشته باشد. پس ارزش این توکنها با یکدیگر متفاوت است و با هم قابل معاوضه نیستند. برای مثال در دنیا تنها یک تابلوی نقاشی مونالیزا وجود دارد که توسط داوینچی خلق شده است.
- توکن بودن NFT ها
NFTها، توکن هستند. تفاوت اصلی توکن با کوین، در این است که توکنها بلاکچین مستقل ندارند و بر روی شبکههای بلاکچین دیگری ساخته شدهاند. بیش از 80 درصد از توکنهای موجود در کریپتو کارنسی، بر روی شبکه اتریوم ساخته شدهاند.
چرا ارز دیجیتال NFT ؟
با وجود هزینه بالای ساخت توکنهای غیر قابل معاوضه و همچنین شرایط ویژه و گاها سخت فروش آن شاید برایتان سوال باشد که اصلا چرا باید برایNFT هزینه کرد؟ یا به عبارتی اهمیت و ضرورت استفاده از این توکنها در چیست؟
درحقیقت پاسخ این سوال به نوعی ریشه در یکی از پررنگ ترین تمایلات بشر امروزی دارد. آن تمایل افراد به متمایز بودن است. به خصوص افراد طبقه بالای اجتماعی همواره تمایل دارند که این تمایز و جایگاه اجتماعی خود را در ظاهر نیز نشان دهند.
از این رو در دنیای واقعی با خرید لباس، ساعت، عینک و یا سایر کالاهای برندهای مطرح به چند برابر قیمت نمونههای مشابه همان کالاها سعی در متمایز کردن خود از سایر افراد جامعه دارند. در دنیای آنلاین و دیجیتال هم داشتن کالاهای لوکس و کمیابی مثل NFT میتواند یک وجه تمایز و شیوهای برای نمایش پرستیژ افراد باشد.
از طرفی خرید ارز دیجیتال NFT شاید به نوعی شبیه جمع کردن کلکسیونی از اشیا مورد علاقه در دنیای واقعی باشد. همچنین میتواند یک سرمایه گذاری مالی و یا حتی شبیه یک خرید احساسی باشد. که به دلیل احساس تعلق خاطر به یک برند و یا هنرمند یا حمایت از آنها و همچنین استفاده از امکانات انحصاری که برای خریداران فراهم میشود، اتفاق بیفتد.
همه اینها به علاوه مزایای منحصر به فردی که NFT ها نسبت به سایر ارزهای دیجیتال فراهم میکنند میتوانند توضیح خوبی برای فروش بالای 100 میلیون دلار توکن از شروع فعالیتش تا کنون باشند.
توکن NFT چه کاربردهایی دارد؟
توکن NFT کاربردهای زیادی در توکنیزه کردن یا همان دیجیتالی کردن بسیاری از چیزها را دارد. رسانههای مختلفی از این توکن استفاده میکنند. که برخی از مهمترین و محبوبترین کاربرهای آن عبارت اند از: استفاده در حوزه هنر دیجیتال، موسیقی دیجیتال، املاک مجازی، آیتمهای پوشیدنی واقعیت مجازی یا همان VR. گیمینگ و بازیهای رایانهای، دریافت بلیط برای رویدادهای مختلف، دریافت نشان اشتراک در پلتفرمهای مختلف، خرید کالاهای لوکس توکنیزهشده، سیاستهای بیمهای توکنیزهشده و… . با تمام این کاربردها توکن NFT مزایا و معایبی دارد که به شرح زیر است.
مزایای NFT ها
NFT ها در واقع دروازهای برای ورود به برنامه بلاک چین هستند و میتوان از این طریق از همه امکانات این بستر استفاده کرد. مثلا غیرقابل تغییر بودن اطلاعات در بستر بلاک چین امکانی است که اصالت و اعتبار NFT را تضمین میکند.
چون بدون اجازه همه افراد متصل به شبکه امکان تغییر اطلاعات اولیه وجود ندارد. پس جعل این توکنها هم عملا غیر ممکن خواهد بود. همچنین حق مالکیت برای مالک اولیه محفوظ است و حتی هنرمندان میتوانند از این طریق اقدام به تکثیر و فروش نسخههای دیگری از آثار خود کنند. همچنین مالکین میتوانند با ایجاد حق کمیسیون برای NFT خود از فروشهای بعدی هم کمیسیون دریافت کنند.
قابل انتقال بودن این توکنها و خرید و فروش در بازار خودشان که بر اساس عرضه و تقاضا و عموما مزایدهای انجام میشود هم از دیگر ویژگیهای این بستر است که راهی برای مبادله داراییها میباشد. به طوریکه شرکتها هم میتوانند در مزایدههای عمومی برای جذب سرمایه از توکن استفاده کنند.
NFT ها میتوانند برای تایید صلاحیت افراد یا شرکتها برای استفاده از خدمات خاص یا داشتن مزایایی همچون حق رای مورد استفاده قرار بگیرند.
-
غیر اشتراکی بودن NFT:
یعنی یک توکن را نمیتوان به صورت مشترک در دو جای مختلف استفاده کرد.
-
تقسیم ناپذیر بودنNFT :
یعنی این توکنها را نمیتوان به واحدهای کوچکتری تقسیم کرد بلکه باید به طور کامل در اختیار کاربر قرار گیرند.
برای مثال، شما نمیتوانید تنها چند ثانیه از یک NFT با فرمت MP3 را خریداری کنید؛ بلکه باید کل آن توکن را بخرید. این دقیقا یکی از خاصیتهای درصد بسیار زیادی از توکنها است.
-
تخریب ناپذیر بودن NFT:
هر توکن NFT دارای دادههای منحصر به فردی است که به کمک قراردادههای هوشمند روی بلاک چین ذخیره شده است. درنتیجه این اطلاعات و اطلاعات مربوط به مالک آنها دراین پلتفرم حفظ میشود و امکان تخریب آنها وجود ندارد.
-
تاییدپذیر بودن NFT:
از آنجا که دادههای مربوط به توکن و اطلاعات مالک آن در بلاک چین ذخیره میشود. در نتیجه به راحتی با ردیابی صاحب آن میتوان اصالت و اصل بودن آن را مشخص کرد و فهمید.
-
دارا بودن گواهی اصالت
اطلاعات هر توکن NFT در بخشی به نام تب (TAB) ذخیره میشود. این اطلاعات، گواهی اصالت این توکنها هستند و هیچ توکنی، اطلاعات مشابه توکن دیگر را ندارد.
معایب NFT ها
باتوجه به تولید و جابجایی پولهای زیاد در بازارهای NFT میتوان شاهد تاثیر آن بر اقلیم و محیط زیست بود. زیرا در جریان تولید توکن NFT انرژی بسیار زیادی مصرف میشود و در نتیجه کربن زیادی تولید میشود. این امر باعث نگرانی فعالان محیط زیست شده است و از معایب این توکن محسوب میشود. با وجود اینکه هنرمندان میتوانند با تولید آثاری که کربن کمی تولید میکند این مسئله را حل کنند. اما باز هم نحوه تولید این توکن و ارز رمزها مشکلات زیست محیطی فراوانی را ایجاد میکنند.
موضوع دیگری که باعث میشود افراد زیادی از توکنهای غیر مثلی تنفر داشته باشند، این است که در صورت خرید آنها، شما لازم نیست مالیات پرداخت کنید. این موضوعی است که باعث میشود خرید و فروش NFT به یکی از روشهای پولشویی بدل شود.
کسی به خاطر اینکه شما یک NFT با قیمتی بسیار بالا خریدهاید، از شما مالیات نمیگیرد. ممکن است هر کسی برای فرار از پرداخت مالیات (که یکی از وظایف هر شخص است)، کل پول خود را NFT بخرد و در عوض، دیگر مالیات پرداخت نکند.
تعداد زیادی از افراد، به همین دلیل دید خوبی نسبت به توکنهای NFT و همنین اینفلوئسرهایی که از NFTها حمایت میکنند، ندارند. البته که به آنها حق میدهیم.
در موارد دیگر، شاهد این هستیم که توکنهای جعلی و تقلبی ساخته میشود. برای مثال، شخصی با استفاده از یک تصویر 3 بعدی، از زوایای مختلف تصاویری را تهیه میکند. خب آن شخص میتواند این تصاویر را به صورت NFT در آورده و به صورت جداگانه به فروش برساند.
اما انتقاد آخری که به توکنهای NFT وارد میشود، این است که استاندارد ERC-5511 که از امینت بالایی برخوردار است، بروزرسانی و آپدیتهای کمتری نسبت به استانداردهای دیگر مانند ERC-20 و ERC-21 و دگر استانداردهای توکنهای مثلی دریافت میکند. این موارد باعث میشود توسعه دهندگان واقعی NFTها، کمی از این کار زده شوند.
نحوه قیمت گذاری و فروش NFT ها
با وجود مزایایی و معایبی که درباره توکنهای غیر مثلی که برشمردیم، اگر شما هم تصمیم به ساخت و خرید و فروش ارزهای دیجیتال NFT گرفتهاید، برای این کار کافیست به راحتی کیف پول خود را به یکی از پلتفرمهای مورد نظر مثل open sea متصل نمایید.
البته اگر مایل باشید از فروشهای مزایدهای هم بهرهمند شوید نیاز است تا کیف دیجیتال خود را به پلتفرم rarible متصل کرده و با کلیک بر روی NFT خود با استفاده از گزینه sell و امضا کردن تراکنش مورد نظر فرایند فروش را کامل کنید.
برای قیمت گذاری روی NFT ها هم کافیست به چند مورد دقت کنید. مثلا اینکه NFT های منحصر به فرد و معتبر که مربوط به هنرمندان و افراد برجسته هستند نسبت به مواردی که مربوط به افراد عادی هستند و یا آثاری که انحصاری نیستند با ارزش تر بوده و قیمت بالاتری دارند.
همچنین پروژه های فعالتر معمولا برای سوددهی بیشتر گزینه های بهتری هستند.
و در نهایت با درنظر گرفتن این موارد و با توجه به داشتن کف قیمت پروژهها که از پلتفرم open sea قابل دسترسی است، شما میتوانید قیمت پیشنهادی مناسبی را برای NFT خود در نظر بگیرید.
موارد مورد نیاز برای ورود به NFT
برای ورود به NFT به صورت عمده به دو چیز نیاز است:
- کیف پول / متامسک
همانطور که برای نگه داشتن پول و کارتهای بانکی نیاز به یک کیف پول داریم در مورد ارز دیجیتال NFT هم نیاز به کیف پولی داریم که بتوانیم NFT های خود را در آن نگهداری کنیم. هر مقدار توکن که خریداری کنید در کیف پول شما ذخیره میشود.
برای دیدن معرفی امن ترین کیف پول اتریوم کلیک کنید.
از آنجایی که بیشتر پروژههای NFT روی شبکه اتریوم فعال هستند؛ پیشنهاد ما برای شما کیف پول متامسک میباشد.
متامسک به عنوان بهترین کیف پول روی شبکه اتریوم شناخته میشود و قابلیت راه اندازی روی مرورگر فایرفاکس را دارد. همچنی برای نصب آن میتوانید از کروم هم استفاده نمایید. ساده و کاربردی بودن این کیف پول از مزایای آن میباشد.
آینده توکنهای NFT چگونه خواهد بود؟
بازار توکنهای غیر مثلی یا همان توکنهای NFT، پتانسیل بسیار زیادی برای رشد و نفوذ به بازارها و حوزههای مختلف دارد. البته سرعت این رشد بستگی به حمایت شرکتها و سازمانها از توکنهای NFT دارد. اگر دولتها هم به حمایت از NFTها بپردازند، این بازار در کمتر از یک سال میتواند رشد بسیار زیادی را تجربه کند.
درست است که نحوه قیمت گذاری توکنهای NFT تفاوت بسیار زیادی با ارزهای دیجیتال دارد، اما شرایط این بازار، وابستگی و ارتباط تنگاتنگی با بازار ارزهای دیجیتال دارد. این وابستگی میتواند در کوتاه مدت به رشد بازار NFTها کمک کند.
توکنهای NFT با صنایع و حوزههای نسبتا زیادی در ارتباط است که مهمترین آنها را میتوان صنعت بازی و هنر دانست. طبق تحقیقاتی که سایت کوین تلگراف انجام داده و همچنین دادههایی که در سایت NonFungible.com منتشر شده است، تنها در سال 2021 NFTهای مرتبط با هنر و آثار کلکسیونی که بر روی شبکه اتریوم ایجاد شدهاند، نزدیک به 800 هزار مورد بوده است و ارزشی معادل 3 میلیارد دلار داشتهاند!
بر اساس گزارشهایی که سایت Statista منتشر کرده، تنها در سال 2020 بیشتر از 31 میلیون تراکنش مرتبط با NFTها انجام شده! طبق گزارش سایت Art Basel، ارزش این تراکنشها بیشتر از 50 میلیارد دلار بوده است! البته این مورد را هم فراموش نکنید که در سال 2020، کاهشی 20 درصدی در تمام ارقام گفته شده نسبت به سال 2019 وجود دارد.
در صنعت بازی هم روندی تقریبا این چنینی در جریان است. به گزارش Newzoo و WePC، در سال 2020 کل صنعت بازی درآمدی در حدود 160 میلیارد دلار کسب کرده است. بیشتر از 85 درصد این درآمد به بازیهای رایگان اختصاص داشت. درآمد این بازیها از طریق پرداختهای درون برنامهای به دست آمده است.
طبق محاسبات دیگری که مجددا سایت کوین تلگراف انجام داده و دادههای منتشر شده توسط DappRadar.com، توکنهای NFT مبتنی بر بازیها در سال 2021 کمی کمتر از 2 میلیارد دلار ارزش داشتهاند. این میزان که در حدود 1.9 میلیارد دلار است، تنها 1.5 درصد از کل درآمد صنعت بازی در این سال را نشان میدهد.
معرفی چندتا از بهترین کیف پولهای معتبر برای خرید و فروش بیت کوین
با وجود احتمال گسترش پلتفرم NFT روی ترون و بایننس چین، بهتر است که برای باز کردن یک حساب در این بلاک چینها نیز اقدام کنید.
2) داشتن مقداری اتر برای رسیدگی به انواع پرداختها و کارمزدها
ساختن NFT با دو هزینه اصلی به همراه است: کارمزد پلتفرم و شبکه
مقدار این کارمزدها تا حد زیادی به شرایط پلتفرم و شبکهای که روی آن فعالیت میکنید بستگی دارد. از آنجایی که شبکه اتریوم نسبت به سایر شبکهها معروفتر و شلوغتر میباشد، هزینه کارمز در آن نیز بالاتر است. در حالی که در سایر بلاک چینها مانند بایننس چین این هزینه کمتر است.
چیزی که باید حتما در نظر داشته باشید این است که هزینه کردن برای ساخت NFT لزوما به معنای فروش آن و بازگشت سرمایه شما نیست. فروش توکن NFT موضوعی کاملا تخصصی است و به سود رساندن آن به موارد متعددی بستگی دارد.
جمع بندی مزایای NFT
با توجه به آنچه گفته شدNFT بخش جدید و بهروزی از بازار ارزهای دیجیتال است. که به کاربران اجازه تولید داراییهای ارزشمند، خاص و منحصر به فردی به نام توکن NFT را میدهد. این توکن غیرقابل تعویض، غیر قابل تقسیم و غیرمثلی است و با ارزهای دیجیتال تفاوتهایی دارد. در این مقاله سعی شد پس از معرفی و شرح تاریخچه .NFT توضیحاتی درمورد نحوه کارکرد، نحوه ساخت، تفاوتهای آن با ارزهای دیجیتال، کاربرد و مزیا و معایب آن داده شود. که امیدواریم مورد توجه شما همراهان عزیز قرار گرفته باشد.
با این حال، تعداد قابل توجهی از NFTها، تقلبی هستند و صرفا برای کلاهبرداری ساخته شدهاند. برای مثال، شخصی با تسلط متوسط به نرم افزار ایلاستریتور، میآید و تعدادی تصویر میسازد. سپس سایتی را طراحی کرده و به فروش آن تصاویر با قیمتهای واقعا عجیب میکند.
عجیبتر از این کار، تعداد بالای خریداران این توکنها هستند که برای یک تصویر نهایتا 2 مگابایتی، هزاران دلار هزینه پرداخت میکنند. این در صورتی است که عملا این تصاویر، کاربرد خاصی ندارند و صرفا برای کلکسیونرها هستند. به علاوه افرادی که پولشویی میکنند!
از اینکه تا انتها این مطلب در کریپتو اکسیر با ما همراه بودید، بینهایت سپاسگزاریم. نظر شما درباره توکنهای NFT چیست؟ آیا تا به حال یک NFT خریداری کردهاید یا نه؟ حتما نظراتتان را در بخش کامنتها ارسال کنید.
برای دریافت سیگنال های رایگان ارز دیجیتال در کانال تلگرام ما عضو شوید(با فیلتر شکن روشن اینجا کیلیک کنید)
20 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
توکن های ان اف تی این روزها به شدت روی بورسه به ویژه بخاطر اینکه میشه با ارز دیجیتال خرید و فروش کرد😍
سلام دوست خوبم مرسی از نظر خوبت
صد در صد در حال حاضر افراد زیادی هستند که دارن از طریق nft کسب درامد میکنن😊
عالی بود ممنونم
خوشحالم دوست خوبم
عالی و مفید ممنونم
خوشحالم دوست من
بنظر من nft اینده خیلی خفنی داره و اگه همین الان واردش بشیم برد مال ماست😉😉😉
مرسی از اینکه تجربت رو با ما به اشتراک گذاشتی دوست من😍❤
بنظرمن واقعا nft داره بازار و متحول میکنه
سلام دوست خوبم مرسی از اینکه نظرت رو با ما به اشتراک گذاشتی
عالی بود
خوشحالم دوست من❤
best article about nft✌
خوشحالم دوست من 😉🙏
mrcccccccccccc awli bod maqale
خوشحالم دوست من🙏😊
awli bod mmnonm
خوشحالم دوست من🙏😊
خیلی توضیحات خوبی بود دمت گرم
خوشحالم که مفید بوده