همانطور که میدانید فعالیت اصلی صرافیها مربوط به معامله پول، ارز و مواردی از این قبیل است. در صرافی ارز دیجیتال هم دقیقا همین کار انجام میشود. در واقع صرافی ارز دیجیتال به شما این امکان را میدهد تا رمز ارزهای خود را معامله کنید و به خرید و فروش آنها بپردازید. تعریف بهترین صرافی ارز دیجیتال ممکن است از نظر هر کس متفاوت باشد؛ چرا که صرافیهای ارز دیجیتال خدمات مختلفی ارائه میدهند.
صرافی ارزهای دیجیتال یا Exchangeها، پلتفرمهایی هستند که افراد با به کارگیری آنها میتوانند به خرید و فروش و معامله رمز ارزهای خود بپردازند. افراد مختلف میتوانند با فروش ارزهای خود در صرافیهای ارزهای دیجیتال، آنها را تبدیل به ارزهای رایج فیزیکی مثل دلار، یورو و دیگر پولها بکنند.
این صرافیها، مجازی و آنلاین هستند و برای دسترسی به آنها، باید وارد سایت آنها شده و از امکاناتشان استفاده کنید.
اما این نکته مهم است که برای انجام معاملات خود از چه صرافی استفاده کنید. تعداد بسیار زیادی صرافی در جهان وجود دارند که این، میتواند انتخاب را برای ما سخت کنند.
صرافی ارزهای دیجیتال چیست؟
همانطور که در بالا خواندید، صرافیهای آنلاین، بستری هستند که افراد با استفاده از آنها میتوانند به خرید و فروش و معامله ارزهای دیجیتال خود بپردازند.
این صرافیها، معمولاً سه مدل هستند:
- بعضی از آنها، تنها دارای سایت میباشند و تمام فعالیتشان، معطوف به همان سایت است.
- برخی دیگر از صرافیها، تنها به شکل اپلیکیشنهای موبایلی هستند که روی گوشی شما نصب میشوند و شما میتوانید از آنها استفاده کنید؛
- و مورد سوم، صرافیهایی هستند که هم دارای نسخه تحت وب هستند و هم اپلیکیشن موبایل!
شما میتوانید با ثبت نام در یک صرافی آنلاین، در ازای پرداخت پول و یا یک رمز ارز، مقداری رمز ارز خریداری کنید و یا اگر قبلاً مقداری ارز تهیه کردهاید، میتوانید آن را در صرافی به فروش برسانید.
دقت داشته باشید که برای ثبتنام و یا انجام معامله در صرافیهای آنلاین، هیچ نیازی به حضور فیزیکی در دفتر صرافی نخواهید داشت. تنها کافی است از طریق اپلیکیشن و یا سایت آن صرافی، یک حساب کاربری ساخته و وارد آن شوید.
در بخش ویدیوهای آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال وبسایت کریپتو اکسیر ما نحوه ثبت نام ، احراز هویت و کار با صرافی های معتبر دنیا را به صورت رایگان آموزش دادیم.
نحوه کار صرافیهای ارزهای دیجیتال
روش کار هر صرافی، به نوع آن صرافی بستگی دارد. به طور کلی، هر صرافی با یکی از روشهایی که در ادامه مشاهده میکنید، کار میکند:
- طرف معامله شما، صرافی است: در این حالت، شما با صرافی وارد معامله میشوید؛ یعنی ممکن است یک ارز را از صرافی بخرید و یا اگر ارزی دارید، به آن صرافی بفروشید.
در تعداد کمی از صرافیهای خارجی، شما میتوانید رمز ارزی را از صرافی خریداری کرده و به خود آن صرافی بفروشید. سودی که از این طریق به دست میآورید، حاصل تفاوت قیمت خرید و قیمت فروش است.
به این صورت که شما مقداری ارز تهیه میکنید و صبر میکنید تا قیمت فروش آن بیشتر شود؛ سپس اقدام به فروش آن با قیمتی بالاتر از قیمت خرید خود میکنید.
البته تعداد صرافیهای ایرانی که این روش به عنوان سازوکار اصلی خود استفاده میکنند، زیاد است؛ اما در عرصه جهانی، تعداد کمی از صرافیها بدین صورت فعالیت میکنند.
- صرافی، به عنوان واسط عمل میکند: در حالت دوم، صرافی صرفاً یک پلتفرم واسط بین شما و شخصی است که قصد دارید رمز ارزهایتان را به او بفروشید.
در این صورت شما دیگر با صرافی معامله نمیکنید؛ بلکه صرافی تنها بستری را برای معامله شما و دیگر خریداران و فروشندگان فراهم میکند و در ازای هر معامله، درصدی کارمزد از شما دریافت میکند. معمولاً نرخ کارمزدهای دریافت شده از صرافیها، بین 1/0 تا ۱ درصد از حجم کل معامله است.
اگر بخواهیم تمام صرافیهای جهان را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه میشویم که اغلب آنها به این روش فعالیت میکنند؛ اما در ایران و هنگام زمان نوشتن این مطلب (آذر ۱۴۰۰) بیشتر صرافیها از نوع اول هستند.
انواع صرافیهای آنلاین
طبقهبندی صرافیهای ارزهای دیجیتال بر اساس امکانات و ویژگیهای آنها میباشد و به صورت نسبی طبقهبندی میشوند. اما به طور کلی دو نوع صرافی آنلاین وجود دارد:
- صرافیهای متمرکز
- صرافیهای غیرمتمرکز
در ادامه، میتوانید با هردوی این صرافیها به صورت کامل آشنا شوید.
نمونه هایی از بهترین های صرافی ارز دیجیتال
طبق آنچه پیشتر هم اشاره کردیم تعداد زیادی صرافی وجود دارد که به طور کلی در حوزه معاملات ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند. این صرافیها به دو صورت اداره میشودند: متمرکز و غیرمتمرکز
صرافی متمرکز (Exchange Centralized) چیست؟
صرافیهای متمرکز، صرافیهایی هستند که توسط افراد یا نهادی خاص اداره میشوند و کنترل کامل صرافی و داراییهای درون آن، در دست آن افراد یا سازمان است.
بیشتر صرافیهای مطرح جهان مانند بایننس، کوین بیس و بسیاری از صرافیهای دیگر، از این نوع هستند. طبق اطلاعات داده شده در سایت CoinMarketCap، بیش از ۹۰ درصد از حجم معاملات رمز ارزها در اختیار این صرافیها قرار دارد.
در این صرافیها، تمام داراییهای دیجیتالی افراد در کنترل کامل صرافی است؛ به زبان دیگر، تمام سرمایه شما در کیف پول آن صرافی نگهداری میشود و تنها عدد موجودی حسابتان در صرافی قابل رویت است.
البته این را میتوان یکی از بزرگترین مشکلات این صرافیها دانست. طبق گفته بسیاری از فعالان حوزه رمز ارزها، متمرکز بودن صرافیها بر خلاف ذات اصلی ارزهای دیجیتال است. از طرف دیگر اینکه کاربران ایرانی به دلیل تحریمها همیشه سرمایه خود را در خطر بلوکه شدن میبینند، میتواند دلیل دیگری باشد که از این صرافیها استفاده نکنیم!
صرافی غیرمتمرکز (Exchange Decentralized) چیست؟
صرافیهای غیرمتمرکز، صرافیهای نوینی هستند که پیشبینی میشود در سالهای آینده، بخش بزرگ از بازار کریپتوکارنسی را تصاحب کنند.
مهمترین تفاوت صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز، نحوه کنترل و مدیریت داراییهای کاربرانشان است. در صرافیهای غیرمتمرکز، کسانی که اداره کننده آن صرافی هستند، نمیتوانند هیچ کنترلی بر دارایی افراد داشته باشند.
این صرافیها با کمک قراردادهای هوشمند و بلاک چین، داراییهای افراد را به صورت مستقیم و از طریق کیف پول شخصی آنها انجام میدهند. یعنی زمانی که فرد وارد صرافی غیرمتمرکز میشود، کیف پول خود را به صرافی متصل کرده و ارز موجود در کیف پول ارز دیجیتال (Wallet)، توسط یک قرارداد هوشمند انتقال یافته و به صورت مستقیم به حساب مقصد میرود.
در حال حاضر، صرافی یونی سوآپ بزرگترین صرافی غیرمتمرکز جهان است. اما متأسفانه صرافیهای غیرمتمرکز نسبت به صرافیهای متمرکز، مشکلات زیادی دارند و از نظر فنی و ساختاری، هنوز نمیتوانند جایگزینی ۱۰۰% و مناسب برای صرافیهای متمرکز باشند.
به دلیل اینکه صرافیهای غیرمتمرکز، از شبکه بلاک چین استفاده میکنند، میزان مقیاس پذیری آن شبکه میتواند تأثیر بسیار زیادی در عملکرد درست صرافی بگذارد.
به عنوان مثال، صرافی یونی سواب از شبکه بلاک چین اتریوم استفاده میکند و به همین دلیل در اواخر سال ۲۰۲۱، کارمزد هر معامله به ۴۰ دلار و بیشتر رسید. زیرا شبکه اتریوم در آن بازه زمانی شلوغ بود و تراکنشها نیز حتماً باید روی همین شبکه انجام میشدند.
مشکل دیگر، این است که در حال حاضر نمیتوان بین بلاکچینهای متفاوت اتصال ایجاد کرد. این کار بسیار دشوار و پر ریسک است. مثلاً اگر قصد داشته باشید بیت کوین معامله کنید، در یونی سواپ نمیتوانید این کار را انجام دهید؛ چرا که این صرافی، فقط از شبکه اتریوم و توکنهایی که مبتنی بر اتریوم هستند، پشتیبانی میکند.
لیست صرافی های ارز دیجیتال
در همین راستا تصمیم گرفتیم تا صرافیهای موفقی که در زمینه ارزهای رمزنگاری شده فعالیت میکنند را به شما معرفی کنیم. تمامی این صرافیها روش کار خاص خود را دارند. در واقع شما برای انجام معامله در این صرافیها باید بسته به شرایط و نوع رمز ارز خود صرافی مناسب را انتخاب کنید.
صرافیهای ارزهای دیجیتال میتوانند در قالب یک برنامه و پلتفرم باشند که به ازای انجام معاملات شما کارمزدی را از حساب شما کسر کنند. همچنین صرافیهایی که به صورت بازار گردانی فعالیت میکنند و به قول معروف هزینهای را به منظور حق کمیسیون برمیدارند.
برخی از صرافیهای رمز ارزها قابلیتهای منحصر به فردی دارند و امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهند. همین موضوع باعث میشود تا به عنوان بهترین صرافی ارز دیجیتال شناخته شوند. چند نمونه از صرافیهای موفق و به نام در حوزه ارزهای رمزنگاری شده، عبارتند از:
- Binance
- CoinEx
- Cash App
- Huabi Global
- Kraken
- Bitfinex
- FTX
- KuCoin
- Huobi Global
- Bithumb
- Coinbase pro
- Coinone
- Bitstamp
در ادامه چند نمونه از این صرافیهای موفق و نوع عملکرد آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
صرافی کوینکس (CoinEx)؛ بهترین انتخاب برای ایرانیان
صرافی CoinEx از اواخر سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را در زمینه کریپتو کارنسی آغاز کرد. این صرافی، یک صرافی ایدهآل برای ایرانیان است.
کوینکس توسط تعدادی از برترین متخصصان اینترنت و امور مالی جهان اداره میشود و شامل اولین صرافیهایی است که توکنهای ارزهای دیجیتال را پشتیبانی میکند.
این صرافی، در هنگ کنگ به ثبت رسمی رسیده و سرویسهای خود را به کاربرانش در بیش از ۱۰۰ کشور ارائه میدهد. همچنین کوینکس از قوانین بین المللی مربوط به تحریمها پیروی نمیکند؛ این یعنی ایرانیان میتوانند بدون نگرانی، در این صرافی فعالیت کنند.
در ادامه، میتوانید تعدادی از مزایا و معایب صرافی کوینکس را مشاهده کنید:
مزایای استفاده از CoinEx
- دریافت کارمزد پایین برای معاملات
- کارمزد صفر درصد در اشتراکهای VIP
- کارمزد صفر درصد بدون اشتراک برای برخی از رمز ارزها
- دارا بودن ابزارهای حرفهای برای تریدرهای کهنهکار و حرفهای
- امنیت بسیار بالا
- واریز و برداشت آنی و هماهنگ با بازار جهانی
- عدم پیروی از قوانین بینالمللی در تحریمها
معایب استفاده از CoinEx
- حجم پایین معاملات روزانه (روژانه کمتر از یک میلیون دلار)
- عدم پشتیبانی از ارزهای فیات
- حداقل میزان سپرده و برداشت
صرافی کوکوین (Kucoin)؛ بدون نیاز به VPN، ترید کنید!
صرافی کوکوین، در سال ۲۰۱۷ توسط Eric Don و Michael Gan که دو فرد خبره در حوزه کریپتوکارنسی بودند، راه اندازی شد. کوین یکی از بهترین پلتفرمهای مبل مبادلات ارزهای دیجیتال است و مقر اصلی آن در کشور رو به توسعه Seychelles واقع شده است.
صرافی کوکوین از لحاظ نقدینگی بسیار توانمند است. استفاده از این صرافی نیاز به مهارت یا حرفهای بودن چندانی ندارد و به عبارتی رابط کاربری آن آسان و قابل فهم است. کاربران زیادی در حدود شش میلیون نفر در این صرافی فعال هستند.
Kucoin یکی از پیشرفتهترین صرافیهای خرید و فروش و تبدیل ارزهای دیجیتال است که بیش از ۲۰۰ نوع رمز ارز را پشتیبانی میکند.
Kucoin دارای یک رمز ارز اختصاصی به نام Kucoin Shares است که با نگهداری آن، میتوانید از تخفیفهای قابل توجهی در کارمزدهای معاملات خود بهرهمند شوید.
خبر خوب دیگر، این است که ثبت نام و فعالیت در کوکوین نیاز به اتصال به برنامههای تغییر آی پی ندارد و شما میتوانید بدون استفاده از VPN، وارد سایت Kucoin شوید و معاملات خود را انجام دهید.
امکاناتی مانند پاسخ دادن به سوال کاربر هم از دیگر ویژگیهای مثبت صرافی کوکوین محسوب میشود. پشتیبانی شبانه روزی و کارمزد بسیار کمی که دارد هم میتوانند دلیل خوبی برای معرفی صرافی کوکوین به عنوان بهترین صرافی ارز دیجیتال باشند.
این صرافی به ازای نگه داشتن رمز ارزها در والت، به کاربران خود سود میدهد. انجام دادن معاملات با احراز هویت یا بدون انجام احراز هویت مطابق با شرایطی در این صرافی امکان پذیر است. برای رمز ارزهای زیادی در صرافی کوکوین امکان خرید و فروش، معامله و معاوضه فراهم شده است.
مزایای استفاده از صرافی کوکوین
- کارمزد پایین
- پشتیبانی از بسیاری از رمز ارزهای محبوب
- امکان کسب سود از رمز ارزهای موجود در کیف پول
- خدمترسانی به بیش از ۸ میلیون کاربر در بیش از ۲۰۰ کشور دنیا
- سرعت بالای انجام معاملات
- دارای ربات ترید
- دارای امنیت بالا و تایید ۲ مرحلهای
- پشتیبانی سریع
- دارای اپلیکیشن موبایل
معایب استفاده از کوکوین
- محدودیت در روشهای پرداخت
- پیشرفته بودن بسیار زیاد و مناسب نبودن برای افراد مبتدی
- نبود منابع آموزشی مناسب
صرافی کش اپ (Cash App)؛ بهترین صرافی برای افراد مبتدی
Cash App در واقعیت به عنوان یک پلتفرم پرداخت همتا به همتا و انتقال پول است. این برنامه سعی میکند مراحل اضافی ارسال و پرداخت پول را حذف کند.
توسعه دهندگان Cash App طوری این برنامه را طراحی کردند که کار کردن و ترید کردن با آن، برای افراد مبتدی نیز ساده و لذتبخش باشد. البته نمیتوان منکر این شد که کش اپ، ویژگیهای کاربردی نیز برای افراد حرفهای دارد.
Cash App متعلق به شرکت Square است که مالک آن، جک دورسی، مدیرعامل سابق توییتر میباشد. همچنینCash App در تلفنهای هوشمند قابل دسترسی است و دارای دو نسخه اندروید و ios میباشد.
مزایای استفاده از کش اپ
- قابلیت برداشت بیت کوین
- رابط کاربری ساده و مناسب برای مبتدیان
- وجود ابزارهای حرفهای
معایب استفاده از کش اپ
- کارمزد بالا برای ارسال پول از کارت بانکی
- محدودیت در برداشت بیت کوین
صرافی هوبی گلوبال (Huabi Global)؛ یک آسیایی سرافراز!
هوبی را میتوان یکی از قدیمیترین صرافیهای ارزهای دیجیتال دانست. این صرافی در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد و از آن زمان، به صورت مداوم خدماتش را به کاربران ارائه میدهد.
این صرافی، در ابتدا تنها برای تریدرهایی که در قاره آسیا زندگی میکردند قابل دسترسی بود؛ اما در سالهای اخیر و طبق برنامه توسعه صرافیHuabi ، این صرافی برای استفاده تمام افراد از سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
مقر اصلی این صرافی، در پکن بود؛ اما پس از ممنوعیت رمز ارزها در چین، دفتر این صرافی از پکن به سنگاپور انتقال یافت.
مزایای استفاده از Houbi
- کارمزد مناسب معاملات بین ۰.۲ تا ۰.۱ درصد
- دارای ابزارهای حرفهای برای تریدرها
- رابط کاربری مناسب برای مبتدیان
- پشتیبانی تمام وقت در همه روزهای هفته
- پشتیبانی از ۷ پایه بازاری و نزدیک به 1.000 رمز ارز
- دارای اپلیکیشن موبایل (اندروید و ios)
معایب استفاده از Houbi
-
- عدم پشتیبانی از کاربران ایرانی
- فاقد پلتفرم متاتریدر (Meta Trader)
- پشتیبانی تنها از استیبلکوین تتر
صرافی pro Coinbase و نکات مربوط به آن
صرافی کوین بیس با فعالیت قانونی که در ایالات متحده دارد، توانسته اعتماد بیشتر کاربران را به خود جلب کند. این صرافی از لحاظ نقدینگی بسیار قدرتمند ظاهر شده است و رابط کاربری آن هم آسان و کاربردی است.
پس میتوانیم آن را به عنوان بهترین صرافی ارز دیجیتال به شما معرفی کنیم. علاوه بر این امکان انجام معاملات مربوط به برخی از آلت کوین هم از دیگر ویژگیهای مثبت این صرافی است.
البته معاملات آلت کوینی که پوشش میدهد زیاد گسترده نیست و تنوع بالایی ندارد. همچنین اگر با نسخه پرو این صرافی کار نکنید، هزینههای ناشی از معاملات شما افزایش پیدا میکند.
چرا بایننس (Binance) در این لیست وجود ندارد؟
صرافی بایننس، به دلیل اجباری شدن تایید هویت کاربران، دیگر مناسب ایرانیان نیست. زیرا کشورهای تحریم شده به هیچ وجه امکان تایید هویت در سرویسهای خارجی را ندارند.
اما جایگزینهای مناسبی برای بایننس وجود دارد که در این لیست، به تعدادی از آنها اشاره کردیم. از جمله بهترین صرافیهای جایگزین بایننس، میتوان صرافی کوینکس را نام برد که با کاربران ایرانی رابطه خوبی دارد و از قوانین بینالمللی تحریم، پیروی نمیکند.
نکات مهم در رابطه با صرافیهای ارز دیجیتال
فعالیت در حوزه رمز ارزها با اینکه میتواند بسیار سودآور باشد، اما همیشه باید جانب احتیاط را رعایت کنید؛ چرا که امکان ضرر هم در آن وجود دارد.برای انتخاب رمز ارز مناسب و صرافی ارز دیجیتال بهتر است که تا حد ممکن تحقیق و جستجو انجام دهید. بعد از آن با اطلاعات کاملی که در دست دارید شروع به معامله یا سرمایه گذاری کنید. توجه داشته باشید بهترین صرافی ارز دیجیتال ، صرافی است که امکان مبادله و معامله رمز ارزهای مختلف در آن وجود داشته باشد.
جمعبندی
اینکه کدام یک از این صرافیها، بهترین گزینه برای فعالیت شماست، به خودتان بستگی دارد. در اینجا ما فقط تعدادی از آنها را بر حسب ویژگیها و اعتبارشان به شما معرفی کردیم.
از شما ممنونیم که تا انتها، کریپتو اکسیر را همراهی کردید! لطفاً اگر تجربه استفاده از هر کدام از صرافیهای بالا را دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بقیه افراد نیز بتوانند از آنها استفاده کنند.
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
درود و خسته نباشید.
نظر شخصی من اینه که کوینکس خیلی مشکوکه. به این علت که:
1- نمودارهاش به عنوان سورس (منبع) در سایت تریدینگ ویو لیست نشده.
2- به طور آشکار از تحریم ها سرپیچی میکنه که همین موضوع رو خیلی پیچیده تر میکنه.
3- معلومه حداقل یه تیم ایرانی توی مجموعه اش فعالیت مستمر دارن که سایت، مطالبش و حتی پشتیبانیش از زبان پارسی پشتیبانی میکنه.
(برای اینکه ثابت بشه به کسانی که شک دارن عبارت “پشتیبانی فارسی کوینکس” رو توی گوگل سرچ کنن)
4- هنوز امنیتش تایید رسمی نشده که همین خودش یه امتیاز منفی دیگه هستش.
خب این علت ها برای من به شخصه کافیه تا توی کوینکس فعالیت نکنم. شاید هم من اشتباه میکنم…
اما کوکوین و هیوبی گلوبال واقعا خوب هستن اما به شرط اینکه فقط از آیپی یک لوکیشن (شهر) استفاده کنید. اینجوری به مشکل نمیخورید و اگر هم مثل بایننس زمانی به KYC حساس شد حتما زمان برای تکمیل احراز هویت یا برداشت دارایی رو میدن.
نظر شخصی من روی کوکوین هستش چون حجم مبادلات مارجین و فیوچرز خوبی داره و قابل اعتماد هستش
جیبتون پر از پول / لبتون خندون
سلام دوست من مرسی از اینکه تجربت رو در زمینه ی بهترین صرافی های ارز دیجیتال با ما در میون گذاشتی❤😍
خواهش میکنم. در قبال تلاشهای شما این یه وظیفه است
😍❤🙏
صرافی کش اپ واقعا برای ادم های تازه وارد خوبه من برای اول کار خیلی راحت تونستم باهاش اوکی شم
مرسی از اینکه تجربت رو با ما به اشتراک گذاشتی🙏🙏🙏