ارز دیجیتال استیک شده چیست و چگونه میتوان ارزهای دیجیتال را استیک کرد؟
در این مقاله به بررسی پاسخ این سوال خواهیم پرداخت و درمورد استیک کردن ارزهای دیجیتال،اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهیم داد.
همچنین زوایای مختلف این روش سرمایهگذاری را ارزیابی و کسب درآمد از ارزهای دیجیتال استیک شده را با روش استخراج رمز ارزها مقایسه خواهیم نمود.
در ادامه ارزهای دیجیتالی که قابلیت استیک کردن دارند و روش استیک کردن آنها در صرافی بایننس هم مورد بررسی قرار خواهیم داد، پس تا پایان همراه ما باشید.
ارز دیجیتال استیک شده چیست؟
ارز دیجیتال استیک شده در حقیقت به رمز ارزهایی اطلاق میشود که به منظور کسب پاداش قفل شدهاند. برای روشنتر شدن مطلب بهتر است ابتدا به تعریف استیک کردن بپردازیم.
استیک کردن ارز دیجیتال یعنی چه؟
استیک کردن ارز دیجیتال درواقع روش جایگزینی برای ماینینگ یا استخراج است که بسیار کم هزینهتر میباشد.
در این روش ارز دیجیتال مورد نظر خریداری شده و در یک کیف پول یا در حساب صرافی نگهداری میشود. همچنین از این طریق هم به امنیت شبکه غیر متمرکز بلاک چین کمک میشود و هم کاربر به ازای مقدار موجودی استیک شده سود دریافت میکند.
ارزهای دیجیتال به دو روش میتوانند استیک شوند:
روش استیکینگ سرد: در این روش، که نگهداری ارز دیجیتال استیک شده در کیف پول یا والت دیجیتال شخصی است.
روش دوم: مربوط به هولد ارز دیجیتال استیک شده در صرافی بایننس میباشد که میتوان آنرا به دو صورت Staiking Locked و Staking Flexible انجام داد.
مقایسه روش کار استیکینگ و ماینینگ
طبق آنچه پیشتر هم اشاره کردیم استیکینگ یک شیوه و روش دیگر برای ماینینگ در الگوریتم اثبات کار محسوب میگردد.
برای توضیح بیشتر و مقایسه این دو روش با هم بهتر است ابتدا با دو مکانیزم اجماع در شبکه های غیرمتمرکز آشنا شویم:
روش اثبات کار (PoW) Proof of work :
که از آن در شبکه بلاک چین بیت کوین برای حفظ امنیت بهره گرفته میشود. بدین صورت که ماینرها (استخراج کنندهها) باید برای اینکه بتوانند یک بلاک جدید را به شبکه وارد کنند، یک مسئله ریاضی را حل نموده و بدین ترتیب به صورت رقابتی امتیاز افزودن بلاک را از آن خود نمایند.
درواقع انجام محاسبات سنگین توسط ماینرها امنیت شبکه را بالاتر میبرد و شرط ورود بلاک جدید به شبکه توسط کاربران میباشد.
آیا میتوان به روش دیگری برای حفظ و ارتقاء امنیت شبکه فکر کرد که نیاز به صرف انرژی زیاد را از بین ببرد؟
در واقع این سوال موجب ایجاد ایدهی روش جدیدی در دستیابی به اجماع شد. این روش که الگوریتم اثبات سهام یا Proof of stake (PoS) نام دارد، از طریق ذخیره و نگهداری رمز ارزها به کاربران مجوز افزودن بلاکهای جدید میدهد و همچنین امنیت شبکه را حفظ مینماید.
بدین ترتیب استیکینگ جایگزین ماینینگ شد. کاربران در این روش بدون نیاز به صرف هزینههای سنگین برای استخراج کنندههای گران قیمت و انجام محاسبات سنگین، میتوانند با توجه به پروتکل شبکه مورد نظر در فواصل زمانی تعیین شده امکان ایجاد بلاکهای جدید به صورت رندوم را داشته باشند.
البته شانس دریافت امتیاز تایید و افزودن بلاک جدید وابسته به مقدار ارزهای دیجیتال استیک شده کاربر است.
در این روش به دلیل عدم نیاز به تجهیزات و ماینرهای گران، هزینههای سنگین کاربران به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند. همچنین مقیاسپذیری بسیار بالای آن در مقایسه با روش ماینینگ، باعث شده که مورد توجه ویژه کاربران قرار گیرد. از این رو شبکه اتریوم هم در صدد تغییر روش کار خود از الگوریتم PoW به PoS میباشد.
روش محاسبه پاداش ارزهای دیجیتال استیک شده
به طورکلی هر شبکه بلاک چینی که بر اساس الگوریتم اثبات سهام کار میکند، روش خاص خود را برای محاسبه پاداش ارزهای دیجیتال استیک شده به کار میبرد که عموما این پاداش تابعی از عوامل ذکر شده در زیر میباشد:
- مقدار ارز دیجیتال استیک شده
- مدت زمانی که ارز دیجیتال استیک شده است.
- مجموع ارزهای دیجیتال استیک شده در شبکه
- نرخ تورم
- و…
انواع و روشهای مختلف استیکینگ ارزهای دیجیتال
همانطور که گفته شد استیک کردن ارزهای دیجیتال به چند روش انجام میشود، از جمله:
- استیکینگ قفل شده Locked staking
استیکینگ قفل شده Locked staking
در این روش ارزهای دیجیتال استیک شده شما برای مدت معینی در کیف پول صرافی قفل میشوند و شما بابت آن سود دریافت مینمایید.
این سود در صورت برداشت شما از والت متوقف میشود. در واقع در مدت زمان تعیین شده از طرف شبکه، شما امکان خارج کردن داراییتان و یا معامله ارزهای دیجیتال استیک شده را ندارید. در غیر این صورت سودی به دست نخواهید آورد.
ارزهای دیجیتال شبکه بایننس که قابلیت استیک کردن به این روش را دارند عبارتند از:
- EOS
- DOT
- ADA
- ALGO
- TOMO
- KNC
- KAVA
- ONE
- DASH
- ARPA
- ATOM
- TRX
- XTZ
- BAND
- XZC
هر کدام از ارزهای دیجیتال استیک شده زمان هولد، حداقل میزان سرمایه گذاری و درصد سود سالانه متفاوتی دارند اما این رقم سود با توجه به دارایی سایر نودها تغییر میکند و در طی زمان ثابت نیست.
بنابراین در انتخاب نوع ارزهای دیجیتال استیک شده باید به عوامل مختلفی دقت کرد و صرفاً سود سالیانه را نباید مد نظر قرار داد.
استیکینگ سرد Cold staking
این روش در حقیقت به استیکینگ قفل شده معروف میباشد که در آن ارزهای دیجیتال استیک شده را در یک کیف پول سخت افزاری به صورت سرد ذخیره مینمایند.
در واقع تا زمانی که دارایی از کیف پول منتقل نشود هولدر میتواند از آن سود دریافت کند. این روش که روشی آفلاین است نیازی به اتصال اینترنت ندارد و از امنیت بالاتری برخوردار است از این رو میتواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که سرمایه زیادی دارند.
استیکینگ منعطف Flexible staking
در این روش ارزهای دیجیتال به صورت قفل شده در یک کیف پول دیجیتال به منظور پشتیبانی از شبکه بلاکچین قرار داده میشوند.
از نقاط قوت این روش امکان ترید کردن و تبدیل به سایر ارزهای دیجیتال در زمان هولد کردن داراییها را میتوان نام برد.
درواقع در این روش لازم نیست ارزها قفل شوند با ذکر این موضوع که سوددهی این روش هم از ارزهای دیجیتال استیک شده به روش قفل شده کمتر میباشد.
روش استیکینگ ارز دیجیتال در صرافی بایننس
ابتدا وارد سایت بایننس binance.com شده و سپس در اکانت خود مراحل زیر را دنبال کنید:
- انتخاب گزینه Binance Earn از سربرگ Finance
- ورود به صفحه جدید و انتخاب روش مورد نظر برای استیک کردن مثلا Locked staking
- انتخاب ارز دیجیتال دلخواه برای استیکینگ
- کلیک روی گزینه stake now
- مشخص کردن مقدار مورد نظر ارز مربوطه
- انتخاب confirm purchase
بدین ترتیب ارزهای دیجیتال استیک شده شما تا مدت زمان تعیین شده توسط شبکه بایننس در صرافی قفل شده و امکان برداشت آن وجود نخواهد داشت.
همچنین در زمان بندیهای تعیین شده، پلتفرم به شما این امکان را میدهد که با توجه به مقدار ارزهای دیجیتال استیک شده خود، امکان تایید بلاک جدید را کسب نمایید. در حقیقت شما هم با این سرمایه گذاری شبکه بایننس را جهت تامین امنیت حمایت میکنید.
نکات پایانی در رابطه با ارزهای دیجیتال استیک شده
شاید فکر کنید قطعا این روش سرمایهگذاری به دلیل عدم نیاز به سرمایه اولیه برای تهیه تجهیزات روش مناسبتر و پرسود تری است. اگر چنین است توصیه میکنیم قبل از اقدام جهت سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال استیک شده به موارد زیر دقت کنید.
نکات سرمایه گذاری ارزهای استیک شده:
با وجود همه مزایایی که گفته شد، این روش به هیچ وجه روشی بدون ریسک و ضرر نیست. بلکه مثل سایر روشهای سرمایهگذاری خطرات خاص خودش را دارد.
به عنوان مثال ممکن است بازار ارز مورد نظر شما در زمانی که سرمایه تان در والت صرافی قفل است سقوط کرده و در نهایت شما به دلیل عدم توانایی نقد کردن آن در زمان مناسب، متضرر شوید.
بنابرین شاید لازم باشد قبل از سرمایهگذاری اگر امکان سقوط ارزش سرمایهتان را میدهید، از روشهای بدون قفل که امکان ترید کردن ارزهای دیجیتال استیک شده را به شما میدهند حتی با دریافت سود سالانه پایینتر استفاده کنید.
از طرفی پاداش مربوط به ارزهای دیجیتال استیک شده به صورت دورهای پرداخت میشوند نه روزانه، که بهتر است در هنگام سرمایهگذاری به این موضوع نیز توجه کنید.
همچنین در انتخاب رمز ارزهای استیک شده خود حتما به فاکتور لیکوییدیتی یا قابلیت نقدشوندگی رمز ارزها دقت کنید تا در پایان قرارداد برای تبدیل آنها به وجوه موردنظر خود دچار دردسر نشوید.
علاوه بر موارد گفته شده ریسک و هزینه اعتبارسنج و همچنین خطر ضرر یا سرقت را نیز در نظر بگیرید. تا با در نظر گرفتن همه جوانب موضوع، موفق به سرمایهگذاری مطمئنتر و دریافت سود و پاداش بالاتری از رمز ارزهای استیک شده خود شوید.
14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
عالی و جامع بود ممنوووووووووون
خوشحالم دوست من
عالی
خوشحالم دوست من
توضیحاتتون راجع ب استیکینگ رمزارز عالی بود
خوشحالم دوست من❤
awli
خوشحالم دوست من 😉🙏
مرسی از توضیحات کاملت کریپتو اکسیر
خوشحالم دوست من🙏😊
این روزا استیکینگ رمزارز واقعا مهمه
🙏😊
استیکینگ ارز دیجیتال رو واقعا خیلی خوب توضیح دادید
خوشحالم دوست من🙏😊