چند وقتی است که بازار کریپتو کارنسی در حال سقوط ارز دیجیتال و از دست دادن ارزش خود است. اگر وضعیت قیمت ارزهای دیجیتال را ببینید، شاهد قرمز بودن بسیاری از آنها خواهید بود. سوالی که نگرانی بسیاری برای افراد فعال در این حوزه پیش آمده این است:
سقوط ارز دیجیتال
مسلما بیت کوین که به عنوان رهبر و پادشاه کریپتو کارنسی شناخته میشود، تاثیر بسیار زیادی بر بازار دارد. به همین دلیل نوسانات قیمت مختلف آن تاثیر زیادی بر روی دیگر ارزهای دیجیتال میگذارد. از ابتدای سال 2022 بیت کوین روند نزولی در پیش گرفته است و در همین زمان که در حال نگارش این مقاله هستیم (اواسط بهمن 1400) قیمت آن به 38360 دلار کاهش قیمت پیدا کرده است. کمترین قیمت بیت کوین در 24 ساعت گذشته، حدود 36940 دلار بوده است.
آلت کوینها نیز درست به مانند بیت کوین، فراز و نشیب زیادی را تجربه میکنند و قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال در چند روز اخیر با کاهش مواجه بوده است.
علت اصلی کاهش قیمت بیت کوین و سقوط بازار
همانطور که گفتیم، بیت کوین تاثیر بسیاری زیادی بر روی بازار میگذارد. به طوری که هر زمان که بیت کوین صعودی باشد، بازار نیز صعودی خواهد بود و سایر رمز ارزها هم مانند بیت کوین شاهد افزایش قیمت خواهند بود. اما اگر بیت کوین (مثل الان) روند نزولی و کاهشی را در پیش بگیرد، بازار به هم میریزد و شاهد قرمز شدن روند تقریبا همه ارزها خواهیم بود.
اما 3 دلیل اصلی برای کاهش قیمت بیت کوین در این مدت وجود دارد.
اعتراضات و اغتشاش در قزاقستان
مدتی قبل بود که شنیدیم مردم قزاقستان و جدایی طلبان شورش کردهاند و قصد براندازی دولت را دارند. اول فکر کردیم که حتما این هم یکی دیگر از اعتراضات مردمی در اعتراض به اقتصاد و معیشتشان است؛ اما زمانی که رئیس جمهور قزاقستان از روسیه برای کنترل این آشوبها کمک خواست، فهمیدیم که قضیه جدیتر از این حرفا است.
مطمئنا الان کمی متعجب شدهاید.
اغتشاش در قزاقستان چه ربطی به کریپتو کارنسی دارد؟
ربط این قضیه به مدتی قبل تر بر میگردد. زمانی که دولت چین، استخراج ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد، ماینرهای قزاقستان فرصت را غنیمت جنگی شمرده و به سرعت به استخراج بیشتر پرداختند.
فکرش را بکنید قزاقستان که در آن زمان کمتر از 8 درصد از سهم ماینینگ ارزهای دیجیتال را داشت، توانست آن را افزایش دهد و به بیش از 18 درصد برساند. یعنی حدود 2.25 برابر!
اما به همان سرعتی که سهم ماینینگ این کشور رشد کرد، مصرف انرژی هم زیاد شد و قیمت بنزین سر به فلک که چه عرض کنم، با سرعت نور به سمت فلک پرواز کرد. حتما میدانید که دستگاههای ماینینگ مصرف برق بسیار بالایی دارند. بر همین اساس، دولت تصمیم گرفته بود که ماینرهای غیر مجاز را توقیف کند؛ اما این کار را انجام نداده بود و در نتیجه، قیمت سوخت بسیار بالا رفت.
مردم عادی که نمیتوانستند این وضع را تحمل کنند، دست به اعتراض زدند و جدایی طلبان نیز مانند نخود آش وارد قضیه شدند. دولت قزاقستان تصمیم گرفت که تر و خشک با یکدیگر بسوزند و کل اینترنت کشور را قطع کرد. از آنجایی که دستگاههای ماینینگ برای استخراج بیت کوین و سایر ارزهای قابل استخراج، به اینترنت نیاز دارند، عملا استخراج غیرممکن شد.
تاثیر شبکههای اجتماعی و افراد تاثیرگذار
فعالان کریپتو کارنسی از دیرباز علاقه زیادی به توییتر داشتهاند. علاوه بر بزرگان، افراد تازهکار نیز فعالیت زیادی در توییتر دارند و بیشتر آنها در صفحه مرورگرشان، علاوه بر روند قیمتی ارزها و اندیکاتورهای مختلف، توییتر را هم باز میکنند.
جو فضای مجازی تاثیر زیادی بر روی کریپتو کارنسی و خصوصا بیت کوین میگذارد. اگر در شبکهای مانند توییتر جو و دید خوبی نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال وجود داشته باشد، مسلما مردم به خرید آن رو میآورد. و برعکس این موضوع نیز وجود دارد؛ یعنی اگر دید بد و منفی نسبت به کریپتو کارنسی وجود داشته باشد، مردم سعی نمیکنند حتی به این بازار نزدیک بشوند.
اما به جرئت بزرگترین اشتباهی که یک فرد در چند سال اخیر مرتکب شده، آشنا کردن ایلان ماسک با توییتر و کریپتو کارنسی بوده است. ایلان ماسک که از دید مجله تایم، به عنوان تاثیرگذارترین فرد جهان انتخاب شد. میزان تاثیرگذاری او زمانی مشخص شد که توانست با ارسال یک توییت، قیمت بیت کوین را در تابستان گذشته به نزدیکی 70000 دلار برساند.
دوج کوین نیز یکی دیگر از ارزهای دیجیتالی بود که ایلان ماسک آن را دوست داشت و توییتهای او، تاثیرات بسیار زیادی بر روی قیمت دوج کوین گذاشت. انجمن دوج کوین، ایلان ماسک را به عنوان پدر خوانده دوج کوین انتخاب کردند. ایلان ماسک از این تصمیم خوشحال شد و از آن استقبال کرد.
جلسه فدرال رزرو و تصمیمات جنجالی آمریکا درباره ی ارزهای دیجیتال
از همان ابتدا که بیت کوین با شعار تمرکز زدایی و غیر متمرکز شدن وارد بازارهای مالی شد، سازمانها و نهادهای دولتی روی خوش به آن نشان ندادند. دلیل آن هم ساده است؛ آنها نمیتوانستند کنترلی بر روی آن داشته باشند و آن را مدیریت کنند.
به همین دلیل، آنها تصمیم گرفتند که سیاستهای سختگیرانه بیشتری را درباره ارزهای دیجیتال اعمال کنند. این سختگیریها نتیجهای بجز سختتر شدن انجام معاملات و دریافت سود بیشتر از تریدرها و صرافیها برای پرشدن جیب خزانه آمریکا ندارد. آنها این طرح را QT نامگذاری کردند.
بسیاری از تحلیلگران و فعالان بازار این اتفاق را موجب نزولی شدن روند بازار میدانند و میگویند اگر این اتفاقات ادامهدار باشند، روند نزولی بیت کوین و ارزهای دیجیتال ادامهدار خواهد بود. اما یکی از تحلیلگران برجسته و معروف در توییتی در رابطه با سقوط ارزهای دیجیتال گفت:
«این روند کاهشی، بسیار غیرمنطقی است و صرفا به دلیل هیجانات بازار شکل گرفته است. بیت کوین در گذشته توانسته بود در این زمینه خوب عمل کند و انعطاف زیادی از خودش نشان داده بود» بنابراین انتظار میرود بازار طی مدتی دوباره به روند صعودی و عادی خود بازگردد.
چه کارهایی را انجام دهیم تا در بازار کاهشی رمزارز ضرر نکنیم؟
در انتها نیز میخواهیم تعدادی نصیحت تکراری به شما بکنیم. این که از واژه تکراری استفاده میکنیم، این است که این موارد را در بسیاری از مقالههایمان دیدهاید و بارها بر روی آنها تاکید کردهایم!
- از تصمیمات عجولانه و احساسی پرهیز کنید که نتیجهای جز ضرر برای شما نخواهند داشت.
- حواستان از حد ضررتان پرت نشود و قبل از لیکوئید شدن در بازار، اقدام به فروش سهامتان بکنید.
- اخبار را از منابع خبری موثق دنبال کنید.
- شاخصهای مختلف را زیر نظر داشته باشید. مثل شاخص ترس و طمع
- از صرافیهایی که از اعتبار زیادی برخوردار هستند خرید کنید.
اگر علاقمند به یادگیری ارزهای دیجیتال و ترید کردن هستید، میتوانید به بخش آموزش رایگان ارزهای دیجیتال مراجعه کنید و به صورت رایگان، ویدیوهای آموزشی ما را مشاهده کنید. ما در مجموعه کریپتو اکسیر، علاوه بر آموزش رایگان، برای شما سیگنالهایی را به صورت رایگان منتشر میکنیم که میتوانید از آنها برای انجام معاملاتتان استفاده کنید.